Powered By Blogger

torsdag 31 mars 2011

helg


tar jag nu. Har visserligen en självstudiedag i morgon men eftersom vi gjorde gruppjobbet så förbaskat effektivt och inget betyg mer än G delas ut i varje fall så behöver man ju inte lägga ner sin själ i de ;)
så nu är det helg!
funderar dock på att åka in till skolan och uppsöka gymmet :D så förbaskat skönt när man klarat av ett pass.
Helgen blir lugn va jag vet. Vi såg halv 8 idag och blev lite sugna på hennes recept så kanske får tacosen stryka på foten för "fin mat" :D

i övrigt är nu hockyen officiellt slut för säsongen, bara en avslutning (off ice) kvar.
Nu blir det fotboll och så drar tävlingssäsongen igång, ev redan den 17/4...och sen lär det väl rulla på varann, var tredje helg.. *puhh*

onsdag 30 mars 2011

när inget finns att berätta

så kan man väl få lägga in en rolig tävling?
länk

och adressen

söndag 27 mars 2011

45års kalaset är över


nu lägger vi ytterligare ett varsitt år till handlingarna och ser framåt.
Uppvaktade Rabbe på morgonen innan vi drog till stallet där sötaste tjejorna hade fixat en häst åt mig så jag kunde få hänga med på den dära uteritten jag alltid tjatat om :)

Tack MIMMI och STINA för en jättehärlig fm.

Hem och duscha och sen fixa maten Rasmus önskat sig. I det här huset får födelsedagsbarnet alltid önska maten för dagen och idag stod rotmos och fläsk på menyn.=)
Sen blev det tårtdags med farmor, farfar,Jompa,Harry och brudarna.
Söta Lena och barnen dök in på kvällen med ett grattis, sånt gillas mycket.Tack vännen.

lördag 26 mars 2011

dagarna går


har haft lite datoruppehåll här , välbehövligt..

ifredas va jag på date med bästaste mamsen <3
vi gjorde som vi brukar och träffades på halva vägen var, i Valbo med Ikea och massor av andra affärer. Den enda som inte håller med om att det är en bra ide är plånboken. Går några hundra varje gång ;)
Hittade iaf presnter år Rabbe, nu är det bara hoppas de duger.
Tårtan är på G, kexchokladpaj i kylen och massor av nybakta bullar finns så 45år - here we come!
Ska iväg i morgon bitti och få min present av undervara tjejerna som fixat, sötfisar!!

onsdag 23 mars 2011

händer inte så mycket


här just nu. Dagarna rullar på.Laddar inför Rabbes 11årsdag på söndag och sen har vi Mimmi 14dagar senare.Mycket paket tankar snurrar runt i skallen. Vad hittar man på?

Annars längtar man efter våren på riktigt, slåss med div utsorterade klädhögar/kassar som jag aldrig orkar ta med mig nånstans samtidigt som barnens lådor fylls på med div nyshoppat hela tiden och kräks åt jobbiga skoluppgifter.
Tur man har fredan att se framimot. Blev bjuden på lunch av mamsen, i Valbo med valfri efterätt, de ni :D
Kan nog bli både ikea och loppis besök ;)synd bara att inte skopunkten finns, skulle så gärna velat åtminstone se dom blommiga kängorna.. Inte för att vi behöver mer skor ;D

söndag 20 mars 2011

helgen slut




helgerna går så fort, allra helst när man har sånt underbart väder som vi haft i helgen. stålande varm sol och bara lätt vind om det ens blåst nåt.

Idag var det sista konståkningen för Joline. Eftersom dom sen skulle ha familjeåkning passade vi på att åka allihop som var hemma (- Rabbe och Mimmi m andra ord).
Tyvärr hade jag trott fel strl på Stellas skridskor så för henne blev det ingen åkning men Affe va jätteduktig på oslipade skridskor. Jag som inte heller hade slipade tyckte det va lätt obehagligt men han va så duktig.
mu är det bara vänta in att "konståkningsgympan" ska börja för den vill hon gå på, så klart.
Plugg i morgon...

Ha det bäst!

lördag 19 mars 2011

Vilken morgon!


Trots att J's telefon larmade kl 6 för första ggr denna veckan(!)va det bara ligga kvar till larmet gick kl 7.
Vaknade till en strålande sol på en blå himmel och dra upp till stallet.det är mogron mys på hög nivå.
Att man sen svettades i långkalsonger och vinterjacka för att solen dessutom var VARM tar man bara positivt.
Hem till morgon goa barn och nu vankas nybakta glödhoppar av två fnissfior i köket.

HA EN UNDERBAR DAG ALLA!!!!

fredag 18 mars 2011

en tankeställare


fick idag en delad länk på facebook och det räckte för att jag äntligen skulle få tummen ur, på de sista.
Jag, J och dom två äldsta barnen har varit anmälda sedan länge. Frö mig är det en självklarhet.
Har du tagit ställning?
läs mer här

onsdag 16 mars 2011

2dagar


höll det..
sen mådde inte lilla fröken bra i ett par timmar. Vabb i minst 48 då och vi väntar och ser om det blir fler.
Hann iaf träna i måndags och ska iväg igen på fredag oavsett för då är J hemma. Vill komma igång ordentligt nu.
Snart är ju vägarna bara och då lär man göra skäl för fiiina födelsedagspresenten man fick i förskott för alldelles för många pengar....

Fröken va piggelin idag så vi var först till logopeden, sen hem å duscha efter en olycka, tillbax till stan på erikshjälpen. Hittade inget jättekul, en grön gardin som ska få bo i köket och en prylhylla som någon av dom alla ska få efter lilte färg.

Annars är det forsatt utrens av kläder som gäller här.

måndag 14 mars 2011

sportlovets sista dagar


på torsdagen åkte vi så äntligen till badhuset, som dom längtat. Hemskt mycket folk trots att jag trodde de flesta skulle hunnit hem. Tyvärr har man alltid lite dåligt samvete över Loppis, hon är för stor för lekbassängen men vågar inte släppa henne själv i någon av de andra.Och inte det roligaste att hålla koll på dom mindre i en djup bassäng med MASSOR av folk *brr*
Har lovat henne en egen baddag framöver.

fredan kommer jag inte ihåg vad vi gjorde, grillade vi korv?
Lördan blev det hamburgare i solen och uppladdning inför söndan.

Söndag och cupdag, vår egen cup.
Första matchen mot ärkis ALfta blev jämn, tror dom trodde det skulle bli lätt med tankte på sista mtchen men (tyvärr) blev det 4-5. Vann som två nästföljande matcherna och spelet blev bara bättre och bättre. Två nollor, dom enda i cupen fick han hålla målis.
Final, mot Alfta som nu fått förstärkning av tre STORA -98.or(ja, vi hade oxå såna fast inte lika stora).
Briljant spel första 10 och ledning med 3-0, sen började showen av Alftas 2-3 storspelare.... Vilken lirare dom har. halvtid 3-1. I andra tröt orken och showen forsatte av de tre. Finalen slutade 3-5. Men dom gjorde en kanoncup som avslutning tillsammans. Nästa år försvinner ett gång til u14 och dom andra får förstärkning av -01:orna. Blir en spännande sässong nästa år :-)

fredag 11 mars 2011

sportlovets sista dag

och vilken dag sen... Trots några cm ny snö klagar jag inte det minsta. Nu slipper jag ju den välpolerade isen vi hade innan. Snö+sol= kramsnö :)
så det fick bli en snögubbe att locka dom små med.

Och näe efter en kvart va dom klara ute och ville in, men mamman tog en stol och satte sig mot garagedörren en liiiten stund till.

Mimmi har fortfarande inte kommit hem, åkte i tisdas, Rabbe stack till en kompis och Loppan gick till Lena för en egen mysstund.
Fick svar på mailet till försäkringsbolaget om Mimmis vurpa, nånting får vi för hjälmen.Det tackar vi för. Vill ju inte gärna att hon ska rida i en hjälm som varit med om en hjärnskakning om än en lindrig. Så det blir nog Valbo nästa vecka och inhandla en ny, vilket skulle skett oavsett iofs ;)

torsdag 10 mars 2011

Buspalatset



onsdagen hade vi tänkt tillbringa i badhuset men Rabbe hade ju Anton som natt sällskap och dom hade planerat in buspalatset så då blev de mindre eld och lågor, bara hänga på.
Rätt skönt faktiskt då vi knappt hann komma in förren de större tog med sig de små och lekte-mamman kunde koppla av :)

Idag blir det iallafall badhuset el hällåsen som Affe och Stella tjatat om i veckor.

( vad irreterande det när man lägger in bilder, dom kan aldrig följa en mall utan hamnar alltid lite huller om buller hur man än föröker placera dom bra)

tisdag 8 mars 2011

sportlovstisdag


Eftersom gårdagen av förklarliga själv var en lugn dag så hade jag hoppas på en fin ute dag idag el kanske badhuset.
Och det ÄR jättefint ute men stormar och det är så halt och hårt ute så lek på gården är ingen höjdare. Funderar skarpt på sätta skridskor på ungarnas fötter och skicka ut dom på baksidan, om det inte varit för blåsten.
Och Affes mage säger att badhuset inte är nån bra ide just nu så vi avaktar och ser vad dagen bjuder på.

måndag 7 mars 2011

söndag sicken söndag






Den började med underbart väder, skoteråkning och pimpling på sjön. och slutade med en hjärnskakning på akuten alldeles i onödan. Och däremellan hade vi suttit och väntat förgäves på jouren.
Loppan hade ont när hon kissade och det kom dessutom blod så jag ringde, självklart skulle vi få en tid och åka in, inte skulle hon ha ont mer än nödvändigt.
Efter en halvtimme kunde hon lämna ett prov, efter ytterligare 75min kom vi in i ett rum. Där bllir jag en kvart senare uppringd av en sköterska som undrar om jag har provgrejer hemma för hon behöver lämna ett nytt prov på hc i morgon???
Läkaren hade sagt utan att träffas oss att vi åkt hem.Han kommer in, talar om att provet inte var tillräckligt och vi ska lämna nytt i morgon, recept skickar han till apoteket och vi kan hämat ut det i morgon när vi varit på hc... Så jäkla onödig resa.
Hc visste inte om dom skulle skratta el gråta..

När vi sitter på jouren och väntar ringer mimmi, hon har åkt av hästen på Maja träningen och slagit skallen. Hon får vänta för det va inte så farligt sa hon. Senare kräks hon och J hämtar henne. Kräks ytterligare och efter 2 samtal med rådgivningen där båda säger att hon ska in och övervakas under natten åker vi in på akuten.
3 timmar senare kommer en läkare och säger att smällen hänt för så länge sen och ungen inte varit avsvimmad- åk hem. Bara sätta sig i bilen mitt i natten för att åka hem och sova i egen säng... Totalt bortkastad resa där med.
Näe, sjukvården på jour/akut tid ger jag inte många ören för just nu :(

fredag 4 mars 2011

tjuvstartar sportlovet



hade för ett par dagar sen helt missat att idag va studiedag och skolbarnen var lediga. Inte bättre än att jag och dom små oxå blev det då ;) Och sportlov är det, har i skrivande stund två i tvsoffan, 1,5 på badhusdisco och två utacorderade :)
Rabbe sover hos en kompis och ska va med på angeltävling i morgon och sen är det ishallen för sista seriematchen, cup nästa helg.
Loppan sover hos grannpojken, det ska börjas i tid. Mimmi och halvan (kusinen) är på disco och mamman håller som vanligt på i tvättstugan. Ett äkta sant fredax nöje :D

torsdag 3 mars 2011

Talangjakt



idag var jag med Loppan till skolsköterskan på 6årskoll, och inte f-n åkte jag till skolan själv efter det utan stannade kvar för att bevittna talangjakten som Mimmi och tjejerna i hennes klass ordnat.
Loppan har ju tränat i flera veckor för att kunna vara med, och oj va duktig hon va. =)
fast allt "skedde på plats".Bara att våga vara med och uppträda ensam, och en hel låt dessutom. Hon är tuff den bönan!!
Visst fanns det fler duktiga bidrag men partisk som jag är så va ju så klart Loppan BÄST! och hon fick faktiskt en tredje plats :) bakom ett trumsolo (alla killars favvo) och tjejer i tvån, som dessutom tränar tillsammans på fritiden.
Stortjejerna hade ordnat det bra.
Ska försöka få in videon på Loppan så fort jag lärt mig få över till datorn....